Aanleg

Voordat het zover is:

Er zijn al een aantal stappen aan vooraf gegaan voordat wij gaan beginnen met het aanleggen van uw nieuwe tuin. Zo is er al een kennismakingsgesprek geweest, waarin uw wensen kenbaar zijn gemaakt. Ook ligt er een duidelijk plan of ontwerp klaar dat door u zelf is verzorgd, of door ons voor u opgesteld. Aan de hand daarvan heeft u van ons een passende offerte ontvangen met daarbij een beplantingslijst en werkomschrijving. Hebben wij uw goedkeuring ontvangen, dan kunnen de werkzaamheden beginnen.

Wat kunt u verwachten?

De eerste werkzaamheden bestaan uit het (deels) leeghalen van uw bestaande tuin. Oud straatwerk dat niet wordt hergebruikt wordt afgevoerd. Beplanting wordt verwijderd, en wat hergebruikt gaat worden wordt netjes bij elkaar ingekuild om later op hun definitieve plek te worden aangeplant. Graszoden worden afgeplagd en alles wordt netjes afgevoerd.

Daarna zetten wij de lijnen van de nieuwe tuin uit en begint het grondwerk. Waar nodig wordt de grond afgegraven om later met straatzand het zandbed te kunnen maken voor uw nieuwe bestrating. Eventuele kabels en leidingen worden gelegd. Daar waar borders of gazon zal komen wordt indien nodig gespit. Hierna beginnen de eerste lijnen van uw nieuwe tuin al zichtbaar te worden.

Vervolgens volgt het straatwerk. Beddingen worden gemaakt en het straatwerk wordt gelegd. Uiteraard wordt vooraf goed nagedacht over de afwatering van uw terrassen en paden.

Als laatst planten wij de beplanting aan en wordt het gazon aangelegd. Beplanting heeft ruimte nodig om te groeien. Daar wordt tijdens het aanplanten van de beplanting rekening mee gehouden, zodat de planten na verloop van tijd niet in de verdrukking komen te staan. Dat betekent wel dat een net aangeplante tuin niet ineens helemaal “dicht” is.

Als alle werkzaamheden zijn afgerond lopen wij samen met u een rondje door de tuin zodat we zeker weten dat alles naar wens is uitgevoerd. Zodra wij de poort achter ons dichttrekken, kunt u beginnen met genieten van uw nieuwe tuin.

Benieuwd naar ons werk?

Kijk dan eens bij onze projecten, daar staan verschillende projecten die ons hoveniersbedrijf inmiddels gerealiseerd heeft. Neemt u gerust contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

Logo nieuw 320Logo_lid-van-VHG_kleur klein

Sluiten